Конзервативна Револуција - од теорије ка пракси

"Да, да ли се икада питате зашто је међу националним револуционарима толико раширен лик витеза Грала? Данас није реч толико о борби за достизање политичке победе, колико о борби за пуну реализацију личности. Циљ те борбе је унутрашња реализација активиста који на тај начин превазилази материјалност постојања и ступа у свет више реалности.
Исто као што су витезови Грала посвећивали свој живот тражењу Свештене чаше, видећи у тој потрази коначан циљ - унутрашње преображење - тако и сада активиста национал - револуционар треба да постане нови витез Грала, треба да се посвети тој борби, због тога што је само тако могуће створити нову расу слободних људи, који пале светлост нове зоре."
Ернесто Мила: Јулиус Евола - Последњи Гибелин


МИСЛИ ГЛОБАЛНО - ДЕЛАЈ НАЦИОНАЛНО


Свако ко верује ће Револуција «осванути» једног дивног дана, нема представу о томе шта Револуција заиста јесте. Револуција почиње овде и сад, а до њеног остварења пут је узан и дуг. Искра која која се налази у сваком национал-револуционару мора разгорети огањ борбе у свакодневном животу.

Први и основни циљ је самоизградња.
1. Упознај добро своју традицију и веру. То су мерила свих ствари и извори снаге и мудрости.
2. Идеолошки се образуј. Угаси ТВ и читај књиге и разговарај са друговима о прочитаном. Акција без контемплације је бесмислена.
3. Вежбај тело. Тело је храм духа. Контемплација без акције је јалова.

Ако си у контакту са другим националистима у свом крају можете урадити следеће:
  1. Успоставите телефонску мрежу тако да сваки позивизазива «ланчану реакцију», тј сваки борац има одређене људе које даље обавештава. Циљ је да се у најкраћем року узбуне/окупе сви борци.
  2. Провбитно језгро мора окупљати младе људе из краја и заинтересовати их за борбу. Заједнички вежбајте, учите и разговарајте. Што више проведеног времена заједно – чвршће постаје језгро.
  3. Свако мора одлучити о природи и обиму акција у зависности од окружења, броја бораца и могућности. Навешћу само неке примере акција: организовање помоћи старим, болесним и сиромашним у крају (куповина хлеба, млека,...); помажите у чишћењу снега и ђубрета; помажите све позитивне акције кућних савета или општине; успостављање ноћне патроле ради заштите од обијача, манијака и наркомана; протеривање локалног нарко-дилера; помагање локалном обућару, пекару, фризеру,... а бојкот монополистичких радњи;... Има стотине начина за побољшање квалитета и сигурности живота у вашој средини.
  4. Када се људи запитају ко су ови млади људи који се не дрогирају, не дангубе, већ се жртвују за друге и помажу нам као ни једна партија до сад, онда је време за објављивање идеје Револуције.Тада већ може да се организује алтернативна револуционарна структура: послеподневне школе у којима ће се држати предавања деци о нашој прошлости, традицији и вери, да би се деца очистила од отрова којм су загађени у државним школама; подстицање занатлија, радника, сељака и свих који својим радом зарађују хлеб, да се организују у сталешке задруге како би помагали једни другима и заједнички се борили против лихварских и репресивних мера државе.

Увек се мора имати на уму да је овај начин борбе изузетно милитантан и да ће брзо привући пажњу власти. Под притиском покрет ће пући на најслабијој карици. Зато сваког ко жели да приступи покрету морате убедити у следеће:
А) врло смо озбиљни у својим намерама
Б) у нашим редовима нема места авантуристима и дангубама
В) ми се не играмо и не маштамо